ΕΠΙΛΕΓΩ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ
 

Η αρχιτεκτονική είναι εκείνη η διαδικασία μέσα από την οποία θα δημιουργηθεί ο «αρχιτεκτονημένος» χώρος. Ο χώρος, δηλαδή, που θα έχει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά τα οποία θα προσφέρουν τη βέλτιστη εμπειρία χρήσης και διαβίωσης. Ο αρχιτέκτονας, οφείλει να επεξεργαστεί και να επιλύσει μια ευρεία σειρά ζητημάτων που προκύπτουν από τον τόπο που θα εγκατασταθεί το αρχιτεκτόνημα. Ο τόπος – ο χώρος, η ιστορία, ο προσανατολισμός, τα υλικά και ο τρόπος δομής, η εδαφομορφολογία, η εξοικονόμηση ενέργειας, η χρήση, ο περιβάλλων χώρος, η επιθυμία του χρήστη είναι μόνο μερικά από αυτά. Και είναι ζητήματα που δυστυχώς πολλές φορές δεν απαντώνται αρμοδίως και με την απαιτητή προσοχή και ευαισθησία, παράγοντας αποτελέσματα με αρνητικές συνέπειες τόσο στο φυσικό περιβάλλον όσο και στον άνθρωπο. Οι συνέπειες μιας «κακής» αρχιτεκτονικής είναι ολέθριες και έχουν μεγάλη διάρκεια στον χρόνο. Για το λόγο αυτό, η αρχιτεκτονική, είναι η τέχνη και η επιστήμη που ασκεί ο αρχιτέκτονας, και μόνον αυτός.

Επιλέγω αρχιτεκτονικό γραφείο σημαίνει ότι με διακατέχουν κοινωνικές ευαισθησίες και αποζητώ το βέλτιστο αποτέλεσμα πρωτίστως για το κοινωνικό σύνολο και δευτερευόντως για τον εαυτό μου. Σημαίνει ότι σέβομαι το περιβάλλον, την ιστορία και την ιστορικότητα του τόπου μου.

Ο αρχιτέκτονας είναι εκείνος στον οποίο πρέπει να απευθυνθώ για να μου «σχεδιάσει» το χώρο. Για να του δώσω τις πληροφορίες εκείνες και τις κατευθύνσεις που σε συνδυασμό με το συντακτικό της αρχιτεκτονικής, θα παράγουν το αρχιτεκτόνημα το οικείο και όχι το ανοίκειο, το στερεό και όχι το ασταθές, το ενεργειακά αποδοτικό και όχι το ενεργοβόρο.